RECEPTEN


Warme bonensalade

Bron: Koken voor je leven

500 g sperziebonen
2 theelepels olijfolie
2 sjalotjes fijn gehakt
4 eetlepels balsamico-azijn
3 eetlepels zoutarme kippenbouillon
2 afgestreken theelepels grove mosterd
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
zout en versgemalen peper


Toereikend voor 4 personen circa 55 kcal per portie
Voor meer lekkere recepten is dit boek zeker een aanrader !


Geen nieuw recept maar........

Enkele producten met het aantal calorieën per aangegeven hoeveelheid

Produkt Kcal Gram
banketstaaf 110 25
cake 130 30
gevulde speculaas 140 30
oliebol 120 50
slagroomsoesje 130 45
boterkoek 160 30
donut 230 55
berlinerbol 240 80
vruchtenvlaai 170 75



Pizza fruits de mer

Bron: Gezond koken, gezond eten. Rosemary Stanton
Hoofdgerecht (voor 6 personen)

Bodem
1 eetlepel droge gist
2 eetlepels lauw water
1 theelepel suiker
¾ kop volkorenmeel
¾ kop bloem
½ kop lauw water
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 theelepels olijfolie

Vulling
½ kop tomatenpuree
2 theelepels gedroogde oregano
1 grote ui, in ringen
250 gram fruits de mer
1 rode paprika, zonder zaadjes, in dunne reepjes
½ kop geraspte magere cheddar
½ kop geraspte parmezaanse kaas
12 zwarte olijven

Voedingswaarde
eiwit                      20 gram
vet                          6 gram
koolhydraten         24 gram
voedingsvezel          3 gram
natrium                410 mg
kcal                     230


Voor de kleintjes

Een snoepketting als traktatie
ingrediënten voor 15 stuks

1 pakje dropveters
rozijntjes
30 pitloze druiven
30 blokjes (voorgesneden) jonge kaas
30 cocktailworstjes
satéstokjes om gaatjes mee te prikken



home