Bron: Koken voor je leven
500 g sperziebonen
2 theelepels olijfolie
2 sjalotjes fijn gehakt
4 eetlepels balsamico-azijn
3 eetlepels zoutarme kippenbouillon
2 afgestreken theelepels grove mosterd
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
zout en versgemalen peper
Toereikend voor 4 personen circa 55 kcal per portie
Voor meer lekkere recepten is dit boek zeker een aanrader !
Enkele producten met het aantal calorieën per aangegeven
hoeveelheid
Produkt | Kcal | Gram |
---|---|---|
banketstaaf | 110 | 25 |
cake | 130 | 30 |
gevulde speculaas | 140 | 30 |
oliebol | 120 | 50 |
slagroomsoesje | 130 | 45 |
boterkoek | 160 | 30 |
donut | 230 | 55 |
berlinerbol | 240 | 80 |
vruchtenvlaai | 170 | 75 |
Bron: Gezond koken, gezond eten. Rosemary Stanton
Hoofdgerecht (voor 6 personen)
Bodem
1 eetlepel droge gist
2 eetlepels lauw water
1 theelepel suiker
¾ kop volkorenmeel
¾ kop bloem
½ kop lauw water
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 theelepels olijfolie
Vulling
½ kop tomatenpuree
2 theelepels gedroogde oregano
1 grote ui, in ringen
250 gram fruits de mer
1 rode paprika, zonder zaadjes, in dunne reepjes
½ kop geraspte magere cheddar
½ kop geraspte parmezaanse kaas
12 zwarte olijven
Voedingswaarde
eiwit
20 gram
vet
6 gram
koolhydraten 24 gram
voedingsvezel 3
gram
natrium
410 mg
kcal
230
Een snoepketting als traktatie
ingrediënten voor 15 stuks
1 pakje dropveters
rozijntjes
30 pitloze druiven
30 blokjes (voorgesneden) jonge kaas
30 cocktailworstjes
satéstokjes om gaatjes mee te prikken